Колеги, възможно ли е да се сложат съединител и маховик от бензинова 145 на 1.9 JTD? И има ли някакви други варианти?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за съединител и маховик JTD
Collapse
X
-
аз до колкото знам става без проблем ... примерно знам едно браво ЖТД с маховик от ХГТ и нито приплъзва нито нищо даже май е чипосано вече ..
---------- Post added at 14:01 ---------- Previous post was at 13:57 ----------
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=710118 чети тука от 7ма страница мнението на Vsd
значи накратко какво се казва в темата при фиата
За да си сложите едномасов (не демпферен) маховик ви трябват следните неща:
1. Едномасов маховик от fiat bravo hgt. Не намерих данни на новото и старото hgt да са различни.
2. Задължително болтовете на същия този едномасов маховик от bravo hgt.
3. Комплект съединител за bravo hgt. Това включва съединителен и притискателен диск и лагер. Ако не сложите лагера от bravo hgt, най-вероятно няма да станат нещата, затова задължително си взимате целия комплект за bravo hgt.
Всичко това се прехвърля директно без нищо да се преправя. Тези същите части са в моята кола и затова го твърдя.
Комплекта съединител при мен се води усилен. Колко е усилен, никой не знае, но засега както е с ремап колата не плъзга.
Маховици от други модели браво също могат и да станат, но нарочно изброявам нещата, които съм сложил при мен за да се объркам някой.Last edited by tqnbtb; d.m.y г., 14:10.alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
Fiat punto GT in progress ~200hp
Comment
-
Първоначално публикувано от error145 Покажи съобщение@tqnbtb Колега благодаря ти много за инфото!!!Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
Mercedes Benz A170 CDI FL '01
Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08
Comment
-
Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщениеА каква точно ти е идеята,нейскаш да си с демф. маховик ли?
Да не би да е по-евтино(Пример: комплект "Fiat" за HGT е около 320 лева, а "Fiat" за JTD е около 400лева или се бъркам; тва са цени без маховик ) или пък е по-ефективно?Last edited by brazen; d.m.y г., 10:43.sigpic
Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!
Comment
-
я ся сложете цената на демпферен маховик ако е разбит и на обикновен .. обикновения струва 20 -30 лв във всяка морга аиде да не е морга във форум .. ! ако колата на колегата тресе и подскача може и маховика да е заминал докато не се свали няма как да разберем деalfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
Fiat punto GT in progress ~200hp
Comment
-
Възможно ли е от заминали пружини на маховика , да се чува и да се усеща тракане , при смяна на скорости или подаване и отпускане на газта .... и съответно ако това се прави супер плавно и внимателно да не се чува и усеща.... И ако за заминали да кажем , какви биха били последиците като цяло за колата и колко време може да се кара така ? .....Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеТова за цената е така, ама инженерите не случайно са сложили демпферен... С обикновения сигурно ще работи на място като стар голф дизел.
Ммм не точно, слага се твърд маховик, с съединител комплект, който е с пружини и следва много тънък момент... за да не трака като голф 2 дизел, а именно от 800 да се вдигне празния ход на 880-900 оборота и всичко заспива поне при тди е така и тук ще е така
Първоначално публикувано от badmadafakaПружини на маховика..?156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
А възможно ли е тази интервенция? Смисъл двигателите на алфа и фиат JTD еднакви ли са?
@ acko88 ами идеята е да се отърва от демпферния маховик...
Получавам някакви разостранни мнения едни викат става, други не става...sigpicALFA ROMEO 145 1.9 трактор '99
Comment
-
Първоначално публикувано от error145 Покажи съобщениеА възможно ли е тази интервенция? Смисъл двигателите на алфа и фиат JTD еднакви ли са?
@ acko88 ами идеята е да се отърва от демпферния маховик...
Получавам някакви разостранни мнения едни викат става, други не става...156 2.4JTD 136+ PS
Comment
Comment